By-Cycle està especialitzat en la reparació i venda de bicicletes d’ocasió i segona mà. El que més passa pel nostre taller són les bicicletes clàssiques però realment reparem y venem tot tipus de models. Des d’una antiga bicicleta holandesa de barilles fins a la més moderna bicicleta fixie que puguis veure per la ciutat. La nostra experiència comprant, reparant i venent bicicletes ens ajuda a saber quins són els punts que debem mirar quan comprem una bici d’ocasió per saber què s’ha de reparar i si es pot reparar.

On comprar una bici de segona mà

El primer consell que et podem donar és que sempre que puguis compris a botigues o plataformes especialitzades. Comprar a través de pàgines web o aplicacions d’anuncis classificats pot no ser una bona idea. Si tot i així decideixes anar pel teu compte, a continuació et presentem els punts crítics que hauràs de revisar.

Què s’ha de mirar a comprar una bici d’ocasió

Hi ha varis punts clau a inspeccionar quan pretenem comprar una bici de segona mà. Segons el que veiem haurem de decidir si demanar una millora del preu o inclús en casos molt extrems, directament optar per no quedar-nos amb la bicicleta. Anem a fer un repàs pels punts clau a revisar.

El quadreFoto de manillar de bici de ocasión clásica

Revisarem el quadre buscant bonys, deformacions o oxidacions. Repassa les soldadures en els punts de més esforç, que son a la zona del pipa (on connectem el manillar) les soldadures sota el seient i la zona al voltant del pedalier. Evita comprar un quadre deformat per haber patit un accident, amb bonys molt visibles o amb òxid als punts de soldadura o juntes. El quadre és l’ànima de la bicicleta i si té irregularitats et trobaràs amb una màquina perillosa, inservible i que ningú voldrà recomprar-te. Comproba amb deteniment que no hi hagi esquerdes en les zones d’esforç, que de vegades no s’obren si no s’aplica força a la zona.

La transmissióTransmission of second hand bicycle

Comproba les dents de plats i pinyons. Hauríen de ser simètrics i amb la punta del cap plana. Quan les dents estàn molt gastades prenen una forma punxeguda i alguns prendràn forma com de “cresta d’onada”, és a dir, gastats per la part interior (on la cadena aplica la força) o simplement no seràn simètrics. Igualment comproba que la cadena no tingui òxid i que estigui ben tensada.

Les rodesOld second hand bicycle wheels

En el cas de les rodes has de comprobar que la seva alineació és la correcta. Posa’t davant de la roda i fes-la girar per buscar irregularitats en la rotació. Si en veus alguna comproba que tots els radis tenen tensió: potser faci falta un ajustament de radis o inclús canviar-ne algún. Busca també deformitats a les llantes, causats per cops al pujar a voreres o al passar per forats. Per acabar el més obvi de tot és l’estat dels pneumàtics. Un pneumàtic sense dibuix no t’oferirà cap mena d’estabilitat quan passis per un carrer moll o durant els dies de pluja.

Frens i cablesFrenos de bicicleta de ocasión y segunda mano

Comproba que l’estat de les sabates dels frens és el correcte, potser et farà falta canviar-les per unes de noves. Comproba també la precisió dels frens a l’hora de tancar la pinça (que tanquin simètricament) i el tacte del tancament. Un bon estat de les fundes, tant dels frens com del canvi, indicarà que han sigut canviades recentment.

Prova la biciSillín de bicicleta de segunda mano

Hauries de provar la bicicleta per veure que es mou sense problemes i que totes les peces funcionen a la perfecció.

Comprova que els canvis funcionen sense sobresalts. Prova totes les combinacions possibles i fixa’t si la cadena tant als pinyons com als plats, puja i baixa sense problemes.

Busca també moviments extranys de peces, sobretot allà on la bicicleta pateix més esforços:

  • Al manillar (estira cap a tu i empeny el manillar endavant) per veure si el manillar i la tija no tinguin folgances o obertures.
  • Pedalier: pedaleja amb força i mou el pes d’un costat a l’altre per detectar obertures o alguna part del pedalier que “balli”.
  • Seient: comprova que el seient està fermament subjecte i no es mou.

Conclusions per comprar una bici d’ocasió

Comprar una bici d’ocasió no hauria de ser cap molèstia si saps el que has de buscar i on mirar. Amb els consells que t’hem donat pots revisar qualsevol bicicleta que t’interessi i estar segur de que aniràs sobre segur. I si no et vols arriscar i prefereixes comprar de la mà d’algú especialitzat  contacta amb by-Cycle per trobar la teva bici d’ocasió ideal!

05/03/2018

bycycle